1. Libreria Aqua Alta – o librărie cum numai în Veneţia poţi găsi. Proprietarul, Luis Frizzio, în vârsta de 70 de ani, iubeşte să poarte discuţii cu pasionaţii de cărţi şi oferă adăpost, în magazinul lui, pisicilor fără stăpân. Sună interesant, nu?


2. Atlantis Books – înfiinţată de un grup de prieteni din Cipru, Anglia şi Statele Unite – librăria îşi are locaţia în Oia, Santorini. Dacă se întâmplă să te găseşti aproape, alege o carte şi porneşte într-o altă aventură în timp ce îi răsfoieşti paginile.


3. Libraria Lello e Irmao din Porto, Portugalia, a fost deschisă în anul 1906 şi este una din cele mai impresionante librării din întreagă lume.


4. Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, este probabil singurul magazin de cărţi care îşi are locaţia în interiorul unui teatru.


  5. Cărtureşti Carusel, Bucureşti – situată pe strada Lipscani, librăria se întinde pe şase niveluri şi creează un spaţiu de explorare artistică pentru pasionaţii de cărţi.


6. Books Actually, deschis în anul 2005, îşi are locaţia în Singapore şi trece drept unul din cele mai frumoase locuri din oraş prin decorul şi varietatea cărţilor ce se găsesc pe rafturi. Dacă eşti un iubitor de literatură, cu siguranţă magazinul îţi va stârni imaginaţia.


7. Ler Devagar, situată în Lisabona, cu un specific modern, un decor original şi o atmosferă jovială, librăria reuşeşte să creeze un spaţiu de relaxare propice tinerilor.


8. El Pendulo, Mexico – între o carte şi o cafea, librăria îţi oferă posibilitatea să evadezi din cotidian în timp ce te bucuri de muzică live sau de un spectacol de stand-up comedy.


9. Murder and Mayhem – situat în oraşul cărţilor, Hay-on-Wye, Wales, UK, este un magazin specializat în literatura poliţistă.


10. Shakespeare and Company, îşi are locaţia în Paris şi este probabil cel mai cunoscut şi mai fotografiat magazin de cărţi din lume. Desprins parcă din alte vremuri şi cu un aer ademenitor, Shakespeare and Co reprezintă una din cele mai importante atracţii turistice.

Pictures found on Pinterest.

semnatura1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Câteva motive să o citești pe Rodica Ojog Brașoveanu

1. Este genul de autoare care prin măiestria condeiului și prin umorul fin te poate scoate oricând dintr-o stare de deprimare sau dintr-un reading slump. 2. Rar întâlnești[...]

Tony Mott – Toamna se numără cadavrele (Recenzie)

Toamna este un anotimp frumos, dar și periculos, mai ales în Brașovul în care trăiește Gigi Alexa. Gigi Alexa înconjurată de vechii ei colegi și prieteni își caută un nou partener?[...]

Câteva concepte mișto din Atlasul Fericirii

Ubuntu UBUNTU: sugerează că ajutorarea semenilor noștri ne sporește avuția individuală, făcând în același timp să înflorească societatea în întregul ei. Ubuntu înseamnă să[...]