Un apartament la Paris – Michelle Gable

April Vogt, expertă în mobilă franceză, este trimisă la Paris de către casa de licitaţii la care lucrează pentru a evalua obiectele dintr-un apartament parizian închis timp de şapte decenii. Odată ce va trece pragul cochetului apartament şi va da cu ochii de portretul Marthei de Florian, realizat de Giovanni Boldini, April va simţi nevoia să afle mai multe despre faimoasa curtezană a cărei viaţă fascinantă şi tumultoasă va fi adusă la lumină dintre filele jurnalul îmbătrânit. Un apartament la Paris este o carte în care prezentul se întrepătrunde cu trecutul într-un mod fermecător, o carte cu artişti şi aromă de cafea servită pe străzile vechiului Paris, o carte pe care toţi boemii, dezolaţi că nu s-au născut în La Belle Epoque ar trebui să o citească.

Cea mai frumoasă carte din lume – E.E. Schmitt

Cea mai frumoasă carte din lume este o colecţie de 8 poveşti de iubire, 8 nuvele în care protagonistă este femeia; fie ea vânzătoare, miliardară, soţie, amantă, prinţesă sau deţinută politic, în viaţa femeii iubirea va rămâne întotdeauna o constantă, manifestându-se în singurătate, prin lacrimi sau zâmbete, ori prin sacrificiu, şi îmbrăcând forme dintre cele mai diverse.

Mănâncă, Roagă-te, Iubeşte –  Elizabeth Gilbert

Structurată în 3 părţi – Italia 36 de povestiri despre căutarea plăcerii, India 36 de povestiri despre căutarea devoţiunii, Indonezia 36 de povestiri despre căutarea echilibrului – cartea spune povestea lui Elizabeth Gilbert, o femeie de succes care trece printr-o criză în urma despărţirii de soţului ei. Hotărâtă să îngroape trecutul, Liz pleacă în lume spre a se reinventa. Va călători în Italia unde va gusta la dolce vita şi de acolo în India unde îşi va purifica spiritul, iar mai apoi va ajunge în Indonezia unde va afla marea dragoste, descoperind că fericirea înseamnă mai înainte de toate echilibru.

Parada de Paşte – Richard Yates

Cartea spune povestea a două surori cu personalităţi diferite – Sarah şi Emily Grimes, surori ce par a fi o personificare a lumii tradiţionale şi a celei moderne. Sarah, sora cea mare, este frumoasă şi hotărăşte să se împlinească prin căsătoria cu un tip atrăgător, în timp ce Emily, care îşi invidiază sora pentru viaţa tihnită şi căsnicia aparent perfectă, alege să meargă la facultate şi trăieşte iubirea printr-o serie de aventuri care îi dau viaţa peste cap. Cu toate că din afară existenţa lor pare strălucitoare, cele două surori trăiesc nemulţumite, una ascunzând secretul violenţei la care este supusă, iar cealaltă scufundată în nesiguranţă şi disperare.

Casa de lângă lac – Kate Morton

Sadie Sparrow, o detectivă care în urma unor probleme la locul de muncă este sfătuită să îşi ia concediu, hotărăşte să plece în Cornwall pentru a-şi vizita bunicul. În timpul alergărilor de dimineaţă prin pădure, Sadie dă peste casa de lângă lac, o casă veche şi impunătoare ce aparţine familiei Edevane, familie ce a părăsit domeniul atunci când unul din membri ei a dispărut în mod misterios. Încet, încet, taina care învăluie casa de lângă lac o acaparează pe Sadie care începe să răscolească trecutul şi sapă cu ardoare după adevăr, contactându-l pe poliţisul care se ocupase de caz şi pe una din surorile băiatului dispărut – Alice, o renumită scriitoare de romane poliţiste. Vor reuşi cei trei să pună cap la cap toate piesele acestui puzzle şi să descopere ce s-a întâmplat cu băiatul?

Voi ce cărţi plănuiţi să citiţi în vacanţa de Paşte? Vă face cu ochiul vreuna din recomandările mele?

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Citite și iubite în 2020

Rămâi cu mine – Ayobami Adebayo Rămâi cu mine, dacă nu mă înșel, este prima carte citită în 2020 și totodată genul de lectură pe care mi-ar fi greu să mi-o șterg din memorie.[...]

Bogdan Hrib – Filiera Grecească (Recenzie)

Stelian Munteanu este în concediu în Grecia. Un concediu în singurătate, trist și plictisitor. Apoi, brusc, o pană de curent și un telefon neașteptat în dimineața următoare. O crimă![...]

5 Cărti care să îti tină de cald peste iarna

Pe firul de păianjen al memoriei – Cella Serghi Pe firul de păianjen al memoriei e răscolitoare, cu atât mai mult cu cât este o carte de memorii. Te face să te simțit trist, fericit,[...]