
Vă spuneam la începutul lunii, când am scris articolul despre autoare de la noi pe care le recomand, că până la sfârșitul anului am de gând să citesc mai multe cărți scrise de autori români contemporani. V-am mai spus și că am o listă, una care curprinde mai multe autoare și vreo doi autori, și pentru că lista nu e una secretă, ci din contră, e una care își propune să invite la discuții, a venit momentul să vă arăt spre ce lecturi mă trage sufletul și cu ce autori de pe plaiurile noastre mioritice vreau să fac cunoștință.
Anca Vieru cu Spulberatic
Spulberatic este ultima carte adăugată pe wishlist. Am auzit de ea de la @ana.maria.anania căreia îi mulțumesc pentru recomandare. Supulberatic mi-a atras atenția prin titlu, iar mai apoi, după ce am căutat-o, prin povestea frumoasă, țesută din amintiri și mistere.
Ileana Vulpescu cu Arta conversatiei
Am Arta conversației în bibliotecă de vreo doi ani și în fiecare lună mi-am propus să o citesc fără să ajung să o fac. N-aș ști prea bine motivul pentru care am tot amânat-o, mai ales că mama îmi promite că Ileana Vulpescu va fi o autoare tare pe sufletul meu, dar știu sigur că până la finalul lui 2019 o să parcurg negreșit cartea asta.
Cristina Andrei cu Matriarhat
Am auzit vag de Matriarhat în mai multe ocazii, dar n-am fost niciodată curioasă să caut cartea până când n-a fost recomandată de @ancazaharia.ro pe instagram. Felul în care Anca a vorbit despre carte mi-a dat chef să mă arunc în cercetări și cum e bine să mai citești și proză scurtă din când în când, am pus cartea Cristinei Andrei pe lista de lecturi pentru următoarele luni.
Petronela Rotar cu Orbi
Trebuie spus că pe Petronela Rotar vreau să o citesc nu doar cu romanul Orbi. Mi-a fost recomandată și Privind înăuntru de @citesc_cu_sufletul care a avut numai cuvinte de laudă la adresa ei, așa că cel mai probabil o să ajung și la ea cândva. Am ales însă Orbi pentru o primă lectură pentru că simt că subiectul mi-ar merge mai bine la suflet și pentru că mi s-a părut c-ar fi mai ok să încep cu primul roman al autoarei care, btw, are o super copertă.
Ana Mănescu cu Stresul dintre orgasme
Un alt roman Herg Benet pe care mi-l doresc tare de tot este Stresul dintre orgasme. O urmăresc pe Ana Mănescu @zanamanescu pe instagram și mi se pare o tipă care le zice bine de tot. A jonglat cu două stiluri, cel realist și cel fantastic, de-a lungul drumului ei de autoare și ca să fiu sinceră e ceva vreme de când îmi doresc să o citesc, nereușind însă să mă hotărăsc asupra unei cărți. Am vrut inițial să încep cu alter.ego, primul ei roman, apărut în 2014, dar în cele din urmă m-am decis pentru Stresul dintre orgasme în care cred că se simte mai bine maturitatea ei ca scriitoare.
Irina Teodorescu cu Blestemul tâlharului mustăcios
Am dat peste Blestemul tâlharului mustăcios pe Goodreads când Iuliana Cazan @thefairybookhunter a pus cartea pe lista de citit. Nu știam cine a scris-o, nici despre ce e vorba, dar titlul mi s-a părut extrem de savuros. Când am aruncat o privire și am văzut că e scrisă de o autoare de la noi și că povestea este una tot la fel de savuroasă ca titlul, am știut că e o carte musai de citit.
Ioana Pârvulescu cu Viata începe vineri
Viața începe vineri este o altă carte despre care am auzit pe Goodreads. M-a atras inițial, ați ghicit, prin titlu și totodată prin copertă, iar faptul că romanul este unul de epocă și are un fir narativ semipolițist l-a făcut să treacă urgent pe wishilist.
Octavian Soviany cu Casa din Strada Sirenelor
Casa din Strada Sirenelor am văzut-o pentru prima dată la @andreea_chiuaru pe stories și mi-a atras imediat atenția prin titlu și descriere. Romanul lui Soviany m-a dus oarecum cu gândul la Agatha Christie și mi-a dat în același timp fiori. Promite o doză bună de suspans, mister și ezoteric și pare fix pe sufletul meu. În ultima vreme a fost tare recomandat pe instagram, atât de recomandat că a ajuns să mă obsedeze, așa că cel mai probabil va fi una din lecturile pe care le voi parcurge în septembrie.
Andrei Ruse cu Despre tristetea femeilor frumoase
Anul ăsta, pe lângă faptul că mi-am propus să citesc mai mulți autori români, mi-am propus să încerc cât de des pot și ceva proză scurtă. Despre tristețea femeilor frumoase este a doua carte de povestiri din lista mea și am mari așteptări de la ea având în vedere că o recomandă @luisaene.
Și acum, hai să vorbim! Întrucât nu-mi permit să bag toate cărțile într-o comandă, mă gândeam că poate îmi faceți câteva recomandări. Cu ce cărți să încep din cele menționate mai sus? Aștept sugestiile voastre.
XOXO

Lasă un răspuns