Cum m-am lăsat de gândit – Hannes Stein

Am citit cartea lui Stein cu ani în urmă și am găsit-o extrem de savuroasă. I-am făcut și o scurtă recenzie aici, dacă sunteți interesați să aruncați un ochi. Cum m-am lăsat de gândit este un mic tratat pentru intelectuali epuizați, însoțit de exerciții practice, cu alte cuvinte o lectură smart și caterincoasă. A apărut în 2014, în colecția Bonton, la Editura Nemira, și o găsiți pe Libris la numai 10 lei.

Love Parade – Sergio Pitol

Love Parade e una din lecturile neparcurse încă. Se află în drum spre mine și abia aștept să o citesc. Am mari așteptări de la ea în ideea că autorii latino-americani s-au dovedit de fiecare dată pe gustul meu. Love Parade promite a fi un roman polițist, plin de culoare și de picanterii. A apărut la Editura ART în 2010 și zilele astea e pe Libris tot la 10 lei.

Mantisa – John Fowles

Mantisa e una din cărțile pe care mi le doream cu disperare și pe care am pus mâna vara asta. E poate cea mai ciudată carte din cele pe care le-am citit până acum de la Fowles, dar cred că cititorii mai excentrici ar ști s-o savureze așa cum merită. Romanul are în centru figura scriitorului Miles Green, care, în fața neputinței de a renunța la ajutorul drogurilor, ajunge în pragul nebuniei, al lipsei de inspirație și al imposibilității de a mai scrie. Singura sa speranță stă într-o idee neașteptată: terapia sexuală.  Cartea a apărut la Polirom prin 2014 și e pe Libris la 9.49 lei.

Accident la teleportare – Ned Beauman

Am adăugat cartea asta în colecția mea de cărți Pandora M cu prilejul târgului de carte Bookfest. M-a cucerit prin descriere și, de ce să mint, prin prețul extrem de atractiv. Zice cam așa: Dacă n-ai mai făcut sex de o grămadă de vreme, chestia asta ți se pare cel mai îngrozitor lucru din lume. Dar dacă trăiești în Germania anilor 1930, probabil că nu e tocmai așa. Pentru Egon Loeser însă nu există nicio consolare. Umblă din teatrele experimentale berlineze în barurile pariziene și ajunge în laboratoarele de fizică din Los Angeles, încercând în același timp să rezolve un mare mister: cum se face că un tip bine ca el nu are parte de o partidă bună de amor. Sună cool, așa-i? Găsiți cartea pe Libris tot la 10 lei.

Povestiri cu Pat Hobby – F. Scott Fitzgerald

Povestiri cu Pat Hobby a fost prima mea carte de Fitzgerald. Nu m-a dat pe spate, dar m-a distrat și am petrecut un timp plăcut împreună cu Pat, bătrânul scenarist care trăiește în mizerie și fentează viața prin tot felul de șmecherii puse la cale pe platourile de filmare unde cândva era respectat. Găsiți cartea pe Libmag la 5 lei, un chilipir.

Bonus:

Înțelepciunea inimii – Henry Miller

Încep prin a spune că nu am citit cartea, dar l-am citit pe Miller și mi-a plăcut stilul lui franc, brutal chiar. Înțelepciunea inimii este un melanj de povestiri  –  ” Veteranul alcoolic”, „Moartea creativității”, „Pântecele enorm”, „Filozoful care filozofează” – și eseuri – despre Raimu, vedetă a cinematografului la începuturile sale, Brassai, cunoscut fotograf al Parisului și despre psihanalistul E. Graham Howe. Totodată cartea, apărută la Editura Polirom prin 2012, cuprinde o analiză inedită a unor opere și autori celebri. Cei interesați o găsesc pe Libris la 9.49 Lei.

Buddha din podul casei – Julie Otsuka

Buddha din podul casei e o carte scurtă, cu un subiect puternic și dureros: importul masiv de femei japoneze în San Francisco în anii 1920. Mărturisesc că nu am citit cartea dintr-o prejudecată și cumva știind că nu aș  putea rezona cu ea având în vedere climatul politic din Coreea acelor ani asigurat de invazia japoneză. Privesc situația din carte ca pe un fel de karmă și pe moment nu simt că aș vrea să o citesc, deși sunt convinsă că e interesantă. Așadar, mai mult decât o recomandare a mea, este recomandarea Roxanei @citesc_cu_sufletul care a citit-o recent și a fost plăcut impresionată. Găsiți cartea pe Libmag, la un preț de 5 lei.

Dacă vă face vreuna cu ochiul, fuga s-o comandați cât mai e în stoc!

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Când vine primăvara – Tony Mott (Recenzie)

Un avocat ucis, o poveste terifiantă, o anchetă internațională. Un nou caz al medicului legist Gigi Alexa, care împreună cu Matei Vălean, comisar-șef de poliție la Brașov încearcă[...]

Bogdan Hrib – Patimile doamnei ministru (Recenzie)

Cu câteva zile înainte de intrarea în noul an are loc o execuție ciudată: un bătrân este împușcat în inimă și abandonat la intrarea în orașul liber Christiania. Anton Demetriade[...]

Tony Mott – Ultima vară otrăvită (Recenzie)

Pentru Gigi Alexa 2020 nu e un an perfect. Nici măcar pe aproape. Parcă nu-și găsește locul în actuala ei relație cu un medic ginecolog și gândul de a începe un doctorat în Olanda e[...]