Faptul că am ajuns la jumătatea lui 2019 m-a luat prin surprindere. Mi-e tare greu să spun unde a zburat timpul, dar știu totuși că am reușit să citesc mai mult decât anul trecut, mai exact 30 de cărți până în acest moment. Vă mărturisesc că nu îmi propun niciodată câte cărți să citesc și nu sunt genul de om care să se dea în vânt după provocări și maratoane. Citesc pentru plăcerea mea, ca mod de relaxare, și nu sunt în competiție cu nimeni, nici măcar cu mine însămi, așa că nu-mi programez la început de an un număr de cărți musai de citit până în anul următor. Îmi propun însă diferite titluri și am un wishlist care crește de la o lună la alta în urma recomandărilor sau a noilor apariții. Din lista pe care am întocmit-o cu favoritele primei jumătăți de an doar cartea din luna iunie a fost neprogramată, restul sunt cărți pe care fie le-am avut în bibliotecă, fie aveam în plan să le achiziționez anul acesta.

Ianuarie – Cimitirul din Praga de Umberto Eco


”Bibliotecile sunt fascinante: uneori pare că stai sub acoperișul unui peron de stație feroviară și, consultând niște cărți despre ținuturi exotice, ai impresia unei călătorii către țărmuri îndepărtate.”

Februarie – Cel care mă așteaptă de Parinoush Saniee


”A susține irațional o ideologie presupune o legătură angajantă, te face ostil față de diversitate, incapabil să ai opiniile tale și te face să vezi întotdeauna o singură fațetă a medaliei.”

Martie – Casa de la Riverton de Kate Morton


”Ce crudă este arta fotografică! Cum târăște în viitor momente izolate, care ar fi trebuit lăsate să se risipească odată cu trecutul, să rămână doar amintiri întrezărite prin ceața întâmplărilor ulterioare. Fotografiile ne ajută să vedem oamenii înainte ca viitorul să-i fi zdrobit, înainte ca ei să fi știut cum vor sfârși.

Aprilie – În numele porcului de Pablo Tusset


”Rareori obții o informație valabilă punând întrebări directe, chiar dacă ți se răspunde corect. Răspunsul e determinat de întrebare și adesea oferă o imagine incoerentă și scoasă din context, precum pozele făcute într-o călătorie.”

Mai – Închide ochii strâns de John Verdon


”Mințile noastre nu doar fac legătura dintre elemente, dar creează elemente care nici n-au existat vreodată. Suntem făcuți să iubim poveștile – armonia.”

Iunie – Testul psihopatului de Jon Ronson


”Nu există vreo dovadă c-am fost trimiși pe planeta asta ca să fim extraordinar de fericiți sau extraordinar de normali. Și, de fapt, nefericirea și ciudățenia noastră, anxietățile și complusiunile, cel mai puțin atrăgătoare aspecte ale personalității noastre, sunt adesea cele care ne împing să facem lucruri destul de interesante.”

Cam așa arată pentru mine lista favoritelor primei jumătăți de an, dar nu vreau să se înțeleagă că ar fi un top cele mai bune cărți citite până acum în 2019 pentru că dacă ar fi vorba de un top situația cel mai probabil ar sta altfel având în vedere că în anumite luni competiția a fost extrem de strânsă și abia am reușit să aleg, iar în altele s-au mai strecurat și titluri mai puțin pretențioase. Una peste alta mai bine de jumătate din cărțile citite au fost de calitate și m-au bucurat mult, așa că mă declar mulțumită de recolta primei jumătăți de an.

Favoritele voastre care sunt? Ce cărți recomandați din cele citite până acum în 2019?

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Când vine primăvara – Tony Mott (Recenzie)

Un avocat ucis, o poveste terifiantă, o anchetă internațională. Un nou caz al medicului legist Gigi Alexa, care împreună cu Matei Vălean, comisar-șef de poliție la Brașov încearcă[...]

Bogdan Hrib – Patimile doamnei ministru (Recenzie)

Cu câteva zile înainte de intrarea în noul an are loc o execuție ciudată: un bătrân este împușcat în inimă și abandonat la intrarea în orașul liber Christiania. Anton Demetriade[...]

Tony Mott – Ultima vară otrăvită (Recenzie)

Pentru Gigi Alexa 2020 nu e un an perfect. Nici măcar pe aproape. Parcă nu-și găsește locul în actuala ei relație cu un medic ginecolog și gândul de a începe un doctorat în Olanda e[...]