Citește mult și bine

Citește toate cărțile pe care le-ai achiziționat în ultima vreme și pe care timpul nu ți-a permis să le deschizi. Eu am un teac generos care mă așteaptă pe noptieră. Charles și Emma, Supranatural și Exuvii începute toate și din păcate neterminate. Fidelitate, Sticletele și Sinuciderea fecioarelor (cea mai recentă achiziție) care abia așteaptă să fie descoperite. Mi-am propus să citesc două cărți în paralel, una din cele deja începute – Supranatural – și una din cele încă nedeschise – Fidelitate de Missiroli, o carte pe care am pus ochii încă de la apariție – m-a atras titlul, coperta, subiectul și faptul că e scrisă de un autor italian, așa că abia aștept să o descopăr.

Crează un Happiness Jar

Cea care a venit cu ideea de Happiness Jar este Elizabeth Gilbert, autoarea bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubește. Ce este un Happiness Jar? Este felul în care ne concentrăm pe frumosul care se întâmplă în viața noastră în fiecare zi. Cum creăm un Happiness Jar? Simplu. Scriem zilnic pe o bucățică de hârtie un lucru care ne-a făcut fericiți sau pentru care ne simțim profund recunoscători. Facem hârtia sul, o legăm cu sfoară, o fâșie de dantelă sau orice avem la îndemână și o punem într-un bol de sticlă/plastic.

Cea mai frumoasă parte a unui Happiness Jar este aceea că, simțindu-ne cu moralul la pământ, îl deschidem și citim mesajele. Cu alte cuvinte un Happiness Jar e un reminder că viața e frumoasă și are o mulțime de lucruri bune de oferit. Trebuie doar să fim recunoscători pentru momentul prezent și optimiști atunci când privim în viitor.

Prietena mea genială

Primele două sezoane din serial se găsesc integral pe HBO GO, așa că poți porni în aventură alături de geniale, în caz că nu te-ai încumetat până acum. Eu am devorat deja episoadele la momentul lor, dar recunosc că ideea de a le vedea la foc automat, unul după altul, fără întreruperi, mă tentează grozav. Pe voi, nu? #ferrantefever

Un tur virtual prin marile muzee

În contextul actual când spațiile culturale au fost închise, iar autoritățile ne îndeamnă să stăm acasă, marile muzee își deschid porțile pentru noi și ne invită la câteva expoziții virtuale. Eu am dat o fugă până la Pinacoteca Brera și până la Hermitage și tare mi-au încântat sufletul. Cei interesați de-o vizită la muzeu pot intra aici și aici.

Declutter de primăvară

Pentru că timpul ne permite și pentru că a venit primăvara și odată cu ea momentul perfect să facem curățenie și să scăpăm de lucrurile inutile din casă, n-ar fi rău să acționăm și în direcția asta. Eu una, mi-am propus să încep cu două zone în care simt că am adunat prea mult în ultimele luni: dresing și bibliotecă. În dimineața asta am început să mă ocup de sectorul haine, întrucât în ultima vreme am tot dat iama prin SH-uri și am acumulat o cantitate sufocantă de articole vestimentare. N-am reușit să răzbesc și cel mai probabil o să-mi mai ia o zi ca să mă reorganizez, dar mi-a făcut plăcere să descopăr articole de care uitasem, să creez look-uri și să probez haine.

Spa la domiciliu?

O oră de răsfăț nu a ucis pe nimeni. Fie că ai chef să-ți faci niște măști home-made sau să folosești unele cumpărate de la dm, e bine să-ți dai voie, din când în când, să te ocupi și de treburile astea atât de importante în viața unei femei. Iar pentru a completa tabloul perfect, poți să asculți muzică de relaxare și chiar să meditezi un pic în timp ce măștile își fac treaba.

Ar merge și-o comedie

Dacă te-ai echipat de scandal, ești cu fața pictată ca indienii și cu prosopul în cap și nu te interesează partea spirituală și meditațiile, cel mai bine ar fi să apelezi la Netflix pentru puțină companie. O comedie ar fi perfectă pentru ocazie și, thanks God, ai de unde alege. Îți recomand, la categoria comedii romantice, Letters to Juliet și He’s just not that into you. Recomand totodată, pentru cei cu suflet de copil, Matilda, fetița îndrăgostită de cărți. Am revăzut filmul recent și m-a scos complet din letargie, picurând un strop de magie într-o seară de vineri în care mă simțeam complet stoarsă de viață.

Ascultă Roz la Radio Guerrilla

Se difuzează marțea de la 19:00 la 21:00 și în reluare duminica de la 17:00 la 19:00. Roz este un Talk Show pentru fete, ca o întâlnire între prietene, în care Carla Maria Teahă și invitatele ei povestesc despre vrute și nevrute. Am ascultat pentru prima dată un podcast, acum vreun an, la recomandarea unei prietene și m-am îndrăgostit iremediabil de emisiunea Carlei. O avea invitată pe Nora Iuga care m-a făcut să visez cu ochii deschiși timp de două ore. O încântare! E musai să purtați Roz, măcar duminica în reluare, când curge timpul mai în tihnă!

Voi ce planuri aveți pentru zilele astea de stat acasă?

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Cadouri pe care iubitorii de cărti le vor adora

Se știe că luna decembrie este luna cadourilor și se mai știe și că cititorii adoră orice are legătură cu pasiunea lor, așa că m-am gândit să vin cu câteva idei de cadouri pentru[...]

5 Motive să te bucuri de vremea rece

Băuturile calde Vremea rece vine cu o ofertă variată, așa că, fie că ești genul ceai de portocală, fie că alegi ciocolata caldă ori vinul fiert, nu te poți plânge că iarna nu[...]

8 Activităti recreative 100% gratis

O plimbare aiurea Nu știu voi, dar eu am încercat să profit pe cât posibil de zilele astea de toamnă-vară. Mi-am pus căștile în urechi și am ieșit să cutreier străzile. Îmi[...]