Articolul ăsta se adresează iubitorilor de povești, de amintiri, de vechituri, se adresează visătorilor cu ochii deschiși, celor care vor să-și condimenteze viața cu un strop de magie, dar și celor care nu am prea mult timp ca să alerge după comori. Cărțile nu lipsesc, așa că se adresează și cititorilor, dar se adresează și celor care iubesc hainele SH (eu, cel puțin, le ador) și celor care așteaptă cu nerăbdare toamna pentru a se bucura de un ceai aromat în timp ce își parcurg ultima lectură. Dacă ești unul din oamenii ăștia, ai nimerit bine!

Anticariat Unupentru iubitorii de cărti

Eu iubesc cărțile vechi pentru că, pe lângă povestea ascunsă între coperte, simt că vin la pachet și cu povestea celor care le-au citit înaintea mea, plus că au mirosul ăla specific timpului care a trecut, chestie care mi se pare fascinantă. Uneori vin chiar cu dedicație pe prima pagină sau cu numele fostului posesor și cu anul în care cartea a fost achiziționată pentru prima dată. Îmi place la nebunie emoția pe care mi-o stârnește o carte cu pagini îngălbenite. Primele mele cărți – din biblioteca mea, nu din cea a familiei – au fost cele din seria Muschetarilor de Dumas. Părinții mei mi-au cumpărat edițiile de lux într-o stare impecabilă de la un văr al tatei care ținea la vremea aia un anticariat în oraș, iar în anul în care am împlinit 18 ani, prietenele mele mi-au dăruit o altă carte de Alexandre Dumas – Colierul Reginei – care chiar dacă n-a fost într-o stare la fel de bună, venea cu dedicație și îmi îmbogățea colecția și sufletul.

În prezent, atunci când nu-mi cumpăr cărți direct din librărie sau nu dau comandă pe Libris, îmi place să mă pierd cu orele pe site-ul celor de la Anticariat Unu. Nu au poate cele mai mici prețuri, dar cărțile vin într-o stare impecabilă, plus că în felul ăsta am pus mâna pe câteva romane despre care nu auzisem înainte și care nu se mai găseau pe nicăieri – Morții incomozi și Moartea lentă a Lucianei B. sunt doar câteva exemple. Pentru comenzi intrați aici.

COCO Vintage pentru iubitorii de haine Second Hand

COCO Vintage este magazinul Luisei Ene de la Cărți, cafea și tutun, un magazin cu haine Second Hand sau, cum spune ea, haine cu poveste pentru o viață de poveste.

Eu cumpăr haine din SH de ceva vreme, ani chiar, și vă mărturisesc că e pentru mine e o modalitate prin care pot să pun mâna pe piese mai speciale care se pliază fix pe sufletul meu. Nu am comandat online până acum pentru că mie chiar îmi place să merg prin magazine la scormonit, dar dacă voi sunteți mai comozi sau poate aveți mai puțin timp la dispoziție pentru a umbla după comori, atunci COCO Vintage e o super alternativă, cu haine în stare bună și livrare gratuită la comenzi peste 100 de lei. Minunățiile le găsiți aici.

Arta Ceaiuluipentru iubitorii de ceai

Iubiți ceaiul? Ei bine, dacă printre pasiunile voastre se numără savurarea acestei licori, atunci pur și simplu vă veți îndrăgosti de varianta magică pe care v-o propun. Blooming Tea este mai mult decât un ceai, este artă. Am văzut pentru prima dată miracolul ăsta într-un film asiatic, iar imaginea mi s-a părut haluciantă.  Nu e nevoie să mai spun că, atunci când am aflat că așa ceva se găsește și la noi, în urmă cu vreun an, prin intermediul Kristinei Zavarski (o sursă de inspirație când vine vorba de healthy living), n-am putut să rezist tentației de a încerca și eu un astfel de ceai. Pentru că vine în cutii frumos împachetate, de câte patru bucăți, Blooming Tea mi se pare, nu doar un răsfăț pentru sufletul nostru, ci și un cadou perfect pentru acel prieten amator de ceai și lecturi tomnatice. Pentru mai multă magie, aruncă un ochi aici.

Voi faceți cumpărături online? Care sunt magazinele voastre preferate?

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

8 idei de activităti pentru acasă

Citește mult și bine Citește toate cărțile pe care le-ai achiziționat în ultima vreme și pe care timpul nu ți-a permis să le deschizi. Eu am un teac generos care mă așteaptă pe[...]

Cadouri pe care iubitorii de cărti le vor adora

Se știe că luna decembrie este luna cadourilor și se mai știe și că cititorii adoră orice are legătură cu pasiunea lor, așa că m-am gândit să vin cu câteva idei de cadouri pentru[...]

5 Motive să te bucuri de vremea rece

Băuturile calde Vremea rece vine cu o ofertă variată, așa că, fie că ești genul ceai de portocală, fie că alegi ciocolata caldă ori vinul fiert, nu te poți plânge că iarna nu[...]