Agresivitatea pasivă – Tim Murphy & Loriann Hoffoberlin

Agresivitatea pasivă este o carte de psihologie practică și cea mai recentă non-ficțiune la categoria dezvoltare personală citită de mine. Se adresează părinților care cresc copii agresivi, copiilor ajunși la maturitate care din nefericire au părinți dominatori sau manipulatori, persoanelor care se confruntă cu colegi care îi frustrează, cu șefi abuzivi sau cu clienți furioși. Se adresează totodată celor care au adunat în viața lor emoții negative și sentimente de ostilitate pe care le-au mascat cu toleranță și amabiliate și celor care n-au învățat încă să-și spună punctul de vedere într-o manieră asertivă.

Găsiți cartea la un super preț pe emag.ro

Cartea vine să arate cum poți să descoperi manifestările de mânie din spatele anumitor atitudini și cuvinte și cum poți să faci diferența între oamenii care își disimulează furia și cei care pur și simplu au dat cu bâta în baltă fără să aibă vreun motiv ascuns. Totodată oferă strategii prin care poți ține în frâu persoanele pasiv-agresive care îți dau de furcă la muncă sau în viața personală. Agresivitatea pasivă are și câteva chestionare interesante care ne ajută să ne cunoaștem mai bine și ne îndrumă spre punctele nevralgice din viața noastră asupra cărora ar trebui să lucrăm.

Dacă m-aș asculta, m-aș întelege – Jaques Salome& Sylvie Galland

Cartea începe cu o dedicație – Tuturor celor pentru care libertatea de a fi are la bază respectul,înțelegerea și toleranța  – chestie care mi-a plăcut mult, având în vedere că trăim vremuri în care tot mai mulți oameni își imaginează că a fi liber înseamnă să faci tot ce poftești, trecând peste drepturile și nevoile celor din jur.

Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege ne învață să comunicăm cu adevărat, cu noi înșine și cu ceilalți și ne atrage atenția că pentru a comunica eficient e nevoie să ascultăm, fără să luăm lucrurile personal. Prin cartea asta, Jaques Salome își propune să ofere cititorilor câteva tipsuri pentru a avea relații sănătoase și pentru a se cunoaște pe ei înșiși.

Găsiți cartea la cel mai bun preț pe elefant.ro

Autorul explică faptul că o comunicarea veritabilă se întemeiază pe trei poziții fundamentale: Stabilirea cu interlocutorul că exprimarea sa îi este proprie și că sentimentele sau părerile îi aparțin. Afirmarea propriei poziții, ne exprimăm vorbind despre noi înșine și despre sentimentele noastre. Puntea de legătură, dorința de a reuni punctul de vedere al interlocutorului cu punctul nostru de vedere, nu opunându-le sau confundându-le, ci aducându-le unul lângă celălalt, confruntându-le, situație din care se poate naște o uniune sau un schimb de informații.

Nu vă spun mai mult, dar vă asigur că veți găsi o mulțime de informații interesante și prețioase în cartea lui Jaques Salome și că merită din plin să-i dați o șansă, mai ales dacă sunteți amatori de cărți de dezvoltare personală.

Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

Găsiți cartea la cel mai bun preț pe elefant.ro

În cele cinci limbaje ale iubirii, autorul vine cu ideea că nefericirea în cuplu se datorează adesea unui lucru mic pe care de regulă nu îl luăm în calcul – neînțelegerea limbajului de iubire pe care partenerul nostru îl folosește. În vasta lui experiență de consilier matrimonial, Gary Chapman, a indentificat cinci limbaje de iubire despre care a decis să scrie o carte. Cele cinci limbaje ale iubirii e genul de lectură care ne ajută să ne cunoaștem și să-l cunoaștem pe cel de lângă noi, reușind astfel să ne întreținem relațiile sau chiar să le salvăm atunci când e mai bine să nu renunțăm la ele. Cartea e accesibilă oricărui tip de cititor, e scrisă într-o manieră simplă și amuzantă, și include scurte chestionare prin care putem descoperi limbajul de iubire prin care ne exprimăm noi înșine și partenerul.

Voi citiți non-ficțiune? Dar cărți de dezvoltare personală?

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Când vine primăvara – Tony Mott (Recenzie)

Un avocat ucis, o poveste terifiantă, o anchetă internațională. Un nou caz al medicului legist Gigi Alexa, care împreună cu Matei Vălean, comisar-șef de poliție la Brașov încearcă[...]

Bogdan Hrib – Patimile doamnei ministru (Recenzie)

Cu câteva zile înainte de intrarea în noul an are loc o execuție ciudată: un bătrân este împușcat în inimă și abandonat la intrarea în orașul liber Christiania. Anton Demetriade[...]

Tony Mott – Ultima vară otrăvită (Recenzie)

Pentru Gigi Alexa 2020 nu e un an perfect. Nici măcar pe aproape. Parcă nu-și găsește locul în actuala ei relație cu un medic ginecolog și gândul de a începe un doctorat în Olanda e[...]