Articolul cu Nr. 28 este unul special pentru că de data asta nu sunt eu cea care face recomandările, ci câțiva bookstagrammeri foarte faini pe care îi urmăresc de ceva vreme și care îmi fac wishlist-ul mai lung în fiecare zi. E de prisos să spun că m-am bucurat tare mult că au acceptat să povestească puțin despre cel mai bun thriller citit până în momentul de față – e un gen care îmi place mult și de care nu mă satur niciodată. Sper să găsiți și voi ceva care să vă facă cu ochiul în lista ce urmează. Eu am notat trei din cele cinci recomandări (două din ele sunt lecturi deja parcurse).

Pacienta tăcută – Alex Michaelides

recomandat de @shereads_books

Când mă gândesc să citesc un thriller, îmi place să cred că mă va ține în priză, că mă voi chinui să mă abțin să nu-l citesc dintr-o suflare, că mă va face să-mi fie teamă pe alocuri și că voi rămâne marcată la final. Pacienta tăcută întrunește toate aceste criterii. Și dacă asta nu ar fi deja destul, faptul că este un thriller psihologic a fost cireașa de pe tort pentru mine. Este foarte bine gândit înainte de a fi scris și construit în așa măsură să se joace cu mintea cititorului, să nu-l lase din mâini. Pentru toate aceste efecte pe care le poate avea o carte asupra celui care o citește, eu recomand Pacienta tăcută ca fiind unul din cele mai bune thrillere psihologice citite anul ăsta. Și cred că nu sunt singura.

Zece negri mititei – Agatha Christie

recomandat de @desprecarti

Sursă foto: @desprecarti

Deși sunt mare iubitoare de gen thriller, având citite multe cărți care fac parte din categoria asta, de câteva zile doar o carte îmi bântuie mintea: Zece negri mititei de Agatha Christie. Pe scurt: zece personaje sunt chemate pe o insulă, cu diferite scopuri. Fiind izolați  de lumea exterioară, fiecare dintre cele 10 personaje moare rând pe rând. Deznodământul m-a lăsat într-o ceață în care mintea mea se disipa, iar epilogul a venit precum o lovitură. Aș avea multe titluri bune de recomandat, dar am decis să aleg acest clasic al literaturii, bine scris, cu personaje cu un trecut tumultos și cu un final imprevizibil și șocant. Pentru mine a fost, este și va fi o carte genial scrisă.

Misery – Stephen King

recomandat de @ciobanuldeazi

Îmi plac tare mult thrillerele pentru că mă țin antrenată pe tot parcursul lecturii, personajele cunosc traiectorii neașteptate, iar deznonământul mă surprinde mereu. La fel se întâmplă și cu romanul Misery de la regele suspansului, Stephen King. Pe mine cartea aceasta m-a ținut în priză pe tot parcursul lecturii și mi-a plăcut tare mult premisa pe cre s-a bazat povestea: un celebru autor este răpit, torturat  și totodată îngrijit cu mare delicatețe de o mare admiratoare a sa pentru a readuce la viață un personaj faimos de-al său. Două personaje și un decor simplu, dar eficient, sunt rețeta thrillerului de succes, asta dacă adaugi suspans cât curprinde, replici alese cu tâlc și personaje ce o pot lua razna în orice clipă.

Prin ochii ei – Sarah Pinborough

recomandat de @bookworm_in_a_cozy_corner

Prin ochii ei de Sarah Pinborough este cartea care se joacă cu mintea ta în cel mai pervers mod posibil (îmi cer scuze pentru cuvânt, însă nu există altul care să o descrie mai bine). Romanul este construit din multe întorsături de situație, nimic nu este așa cum crezi, păstrează permanent suspansul, foarte bine scrisă, tulburătoare. Un roman care te acaparează complet. Când crezi că nu te mai poate suprinde nimic, gândește-te de două ori… Creează dependență, nu vei putea să îl lași din mână, îți vei dori tot mai mult să afli finalul. Fiecare personaj este important, dar și fiecare detaliu. Trebuie să fii cu ochii în patru pentru că nu știi la ce să te aștepți. Prin ochii ei este thrillerul ce nu trebuie să fie scăpat de nimeni, citit de cât mai multă lume, este extrem de antrenant și convingător, cu un final pe care veci, neam, pururi nu ți-l poți imagina, dar mai să-l ghicești.

Alienistul – Caleb Carr

recomandat de citesc_cu_sufletul

Îmi este greu să aleg un singur thriller pe care să îl recomand, însă trebuie s-o fac, deci aleg Alienistul, scris de Caleb Carr. Este un thriller psihologic complex, plin de suspans, întorsături de situație și crime macabre descrise până la ultimul detaliu. Mi-a plăcut că am descoperit povestea criminalului, de ce alege anumite tipologii de victime, de ce le omoară într-un anumit fel, impactul pe care îl au aceste crime asupra lui, dar și alte detalii extrem de savuroase pentru orice iubitor de thrillere. Încă un lucru pe care l-am adorat la carte a fost asemănarea dintre Alienist și criminalul în serie, două personaje cu trecuturi asemănătoare, dar care ajung persoane total diferite, în funcție de circumstanțe și alegeri. Este unul dintre cele mai bune thrillere pe care le-am citit de-a lungul timpului.

Voi ce romane thriller recomandați? Care este preferatul vostru?

XOXO

2 Comments
  1. Dintre toate cele 5 thrillere recomandate, am citit 4. Ultimul, Alienistul, este pe listă. Și eu vreau să recomand câteva thrillere ce mi-au plăcut mie: Jocul lui Gerald de Stephen King, Casa păpușilor din seria cu Helen Grace de la M. J. Arlidge și 1793. În umbra morții de Niklas Natt ochi Dag.

    • Casa păpușilor și 1793. În umbra morții îmi sună tare bine. Le-am trecut pe lista. Mulțumesc mult pentru recomandări 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Când vine primăvara – Tony Mott (Recenzie)

Un avocat ucis, o poveste terifiantă, o anchetă internațională. Un nou caz al medicului legist Gigi Alexa, care împreună cu Matei Vălean, comisar-șef de poliție la Brașov încearcă[...]

Bogdan Hrib – Patimile doamnei ministru (Recenzie)

Cu câteva zile înainte de intrarea în noul an are loc o execuție ciudată: un bătrân este împușcat în inimă și abandonat la intrarea în orașul liber Christiania. Anton Demetriade[...]

Tony Mott – Ultima vară otrăvită (Recenzie)

Pentru Gigi Alexa 2020 nu e un an perfect. Nici măcar pe aproape. Parcă nu-și găsește locul în actuala ei relație cu un medic ginecolog și gândul de a începe un doctorat în Olanda e[...]