
Gențiene – Cella Serghi
Cartea Cellei Serghi am răsfoit-o deja și, cu toate că n-am simțit magia Pânzei în ea și nici puterea Mironei, m-a atras și-am hotărât să o pun pe lista lecturilor de vară. Inițial plănuisem să o citesc în iunie, dar dintr-un motiv sau altul nu am reușit să o fac așa că luna asta e obligatoriu să o dau gata.
Ripley sub pământ – Patricia Highsmith
Când am terminat de citit Agresivitatea pasivă, undeva pe la jumătatea lunii iunie, mi-am zis că lectura care îi va urma va fi negreșit Ripley sub pământ, dar mama mi-o șutise, așa că m-am văzut nevoită să mă apuc de altceva. Ei bine, acum că e din nou cu mine, pot în sfârșit să plec în aventură cu Tom Ripley. Știu din sursă sigură că a doua carte din serie e mai bună decât prima și asta în condițiile în care Talentatul domn Ripley a fost grozavă.
320 de pisici – Rodica Ojog Brașoveanu
Și ca să rămân tot pe linia cărți în serie, vara asta e musai să citesc cărțile 3 și 4 din seria Melania Lupu, pe de-o parte pentru că primele două cărți au fost cu adevărat spumoase și pe de alta pentru că genul ăsta de lecturi ușoare și fresh merg mână în mână cu perioada asta din an.
Anonima de miercuri – Rodica Ojog Brașoveanu
Pisicile și Anonima le-am luat de la Bookfest, sunt edițiile noi de la Nemira, super simpatice și colorate. Între timp au apărut și cărțile 5 și 6 – Dispariția statuii din parc și O toaletă a la Liz Taylor – dar încerc să fiu cuminte și să mă abțin de la cheltuieli. Poate prin toamnă le va veni rândul și lor. Momentan Pisicile negre și Anonima de miercuri îmi sunt de ajuns.
Pacienta tăcută – Alex Michaelides
Cartea asta ar face bine să nu mă dezamăgească pentru că am mari așteptări de la ea. A fost tare pe val în ultima vreme și se spune c-ar fi thrillerul anului 2019. Mi-a fost recomandată de mai multe persoane, iar recenzia pe care @citesc_cu_sufletul i-a făcut-o m-a convins că trebuie să-i dau o șansă. De regulă nu am încredere în cărțile prea lăudate, dar subiectul îmi sună bine și chiar sunt curioasă ce efect va avea asupra mea.
Black Out – John Lawton
O altă carte pe care mi-a adus-o Bookfest-ul. Am aflat despre ea la standul Editurii Paladin. Nu era pe lista de cumpărături, dar mi-a atras imediat atenția prin povestea pe care o spune. Reunește în ea două subiecte interesante crimele în serie și Cel de-al Doilea Război Mondial, așa că abia aștept să văd ce-i poate pielea.
Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți – Mathias Enard
Și cartea lui Mathias Enard e luată tot de la târg, pusesem ochii pe ea de ceva vreme pentru că @matees_andreea s-a declarat, undeva prin luna martie, sedusă de cartea asta. Ba chiar a recomandat-o ca lectură perfectă pentru vară în articolul Andreei Chiuaru de pe blog de idei. Click aici dacă sunteți curioși să vedeți ce cărți recomandă comunitatea Andreei. Recomand și eu ceva. Hai să vezi!
Mantisa – John Fowles
Fowles e unul din autorii mei preferați, iar Mantisa e o carte care mă obsedează de ceva vreme. Am pus mâna pe ea luna trecută și deja am răsfoit-o puțin. La prima vedere pare ușor ciudată, altfel decât ce am citit eu până acum de Fowles, dar sunt sigură că lectura asta se va dovedi a fi o experiență cu adevărat interesantă.
Accident la teleportare – Ned Beauman
Nu știu de ce, dar când am citit despre Accident la teleportare m-am gândit la Maestrul și Margareta de Bulgakov și n-am putut să nu-mi doresc să am cartea asta în bibliotecă. Cum va fi, nu știu, dar vă anunț spre sfârșitul verii, că-i programată abia pentru luna august.
Frantumaglia – Elena Ferrante
Vreau să-mi închei vara cu Ferrante și Frantumaglia, un fel de jurnal al autoarei, ceva ce nu mi-am imaginat că va scrie, nici că voi ajunge să citesc. Am ales cartea asta ca un rămas bun pentru vară pentru că spre sfârșitul lui august mi-au propus să fug undeva câteva zile și cred că o carte de non-ficțiune e mai potrivită pentru mine în acest context.
Concluzie: După cum se poate vedea am ales doar 10 titluri pentru ultimele două luni din vară pentru că din experiență știu că nu sunt capabilă să parcurg mai mult de 5 cărți pe lună. Mă lenevesc, mă dau cu altele și mai ales sunt cititor de noapte, nu de zi, așa că nu-mi permit decât vreo 2, maxim 3 ore, de citit înainte de culcare.
Voi cum stați la capitolul ăsta? Câte ore citiți pe zi? Și ce lecturi v-ați planificat pentru vara asta?
XOXO

Lasă un răspuns