A fost odată ca niciodată, în Cetatea Filmului, în vremuri poleite cu aur, la fiecare ceas din zi şi din noapte, pe platourile de filmare sau în afara lor, mai mult de un actor gata să se iubească cu vreo divă şi să împartă cu ea, pe lângă notorietate, aşternutul şi zvonurile. Fie că cei în cauză, au ajuns sau nu, în cele din urmă, la căsătorie, mai toate poveştile de amor ale starurilor s-au născut din amantlâncuri şi adesea s-au sfârşit printr-un divorţ de proporţii. Să depănăm deci câteva file de basm hollywoodian şi să gustăm un cocktail de dragoste alături de personaje de cinci stele.

Elizabeth Taylor şi Richard Burton – O iubire shakespeariană

 

       Ea – una dintre cele mai frumoase femei din lume, el – amant de renume, amândoi actori uriaşi şi spirite pătimaşe, s-au întâlnit pentru prima oară în anul 1952 la o petrecere din Bel Air pentru ca, 10 ani mai târziu, printr-un capriciu al destinului, să fie distribuiţi împreună în filmul Cleopatra. Acesta a şi fost punctul de plecare al celor 15 ani de dragoste nebună ce s-a scris prin două mariaje, pasiune, lux, certuri, excese şi două despărţiri tumultoase.

         „Când se ating două bucăţi de dinamită nu are cum să nu iasă o explozie.” Zicea Burton şi ştia el ce spune, căci primul sărut pe care şi l-au dat la filmări avea să dureze cu mult după ce regizorul strigase „Tăiaţi!”

       S-au iubit poate prea mult, după cum scria diva cu ochi violeţi în memoriile ei şi, oricât au încercat să stea departe unul de celălalt, focul dintre ei se aprinsese prea tare ca să se poată stinge cu una cu două. Au terminat deci prin a divorţa de partenerii lor. La vremea respectivă Liz se afla deja la al patrulea mariaj eşuat, iar Burton doar la cel de al doilea. Vaticanul i-a acuzat de vagabondaj erotic, dar asta nu i-a împiedicat să fie răsfăţaţii epocii lor. Erau în mod constant invitaţii sau gazdele celor mai bogaţi şi celebri oameni din lume după cum povestea chiar Richard Burton în jurnalele sale. “Prinţul Rainier şi prinţesa Grace vin la cină astăzi, iar Rainier va aduce fie un tigru, fie o panteră drept cadou pentru Elizabeth. Asta ne mai lipsea!”

       Pentru el, Liz era focul însuşi şi cel mai mare noroc. “Am fost neobişnuit de norocos toată viaţa mea, însă cel mai mare noroc a fost Elizabeth.” “Este o amantă minunată, este timidă şi spirituală” “Sânii ei sunt apocaliptici” sau “Are ochii ca murele şi nu are simţul umorului” “E o actriţă strălucită, este iertătoare şi iubitoare.” Sunt doar câteva din mărturisirile pe care Burton le-a făcut despre soţia sa de-a lungul vremii. Iar el pentru ea a fost deopotrivă cea mai puternică dragoste şi cel mai mare regret. “De-atunci, din primele momente, am fost nebuneşte îndrăgostită de el. Ni s-a dat timp, dar nu de-ajuns.” El a plecat prea timpuriu, la numai 58 de ani, în urma unui atac cerebral, nu înainte însă de a-i scrie frumoasei actriţe o ultimă scrisoare al cărei conţinut rămâne şi astăzi învăluit în mister.

Sophia Loren şi Cary Grant – vis spaniol

În 1956 Sophia Loren care avea pe atunci numai 22 de ani făcea primii paşi spre Hollywood cu rolul Juanei din filmul The Pride and the Passion. Avea să-l cunoască pe platourile de filmare chiar pe Cary Grant, cavalerul sexy şi eroul romantic, bărbatul din oraşul visurilor, cu 30 de ani mai în vârstă decât ea şi însurat deja pentru a treia oară. Se pare însă că nici diferenţa de vârsta , nici statutul lor sentimental – nu doar Grant avea acasă o soţie, ci şi ea, Sophia era logodită la vremea aceea cu regizorul Carlo Ponti, pe care ulterior l-a şi luat de bărbat – nu au fost un impediment pentru ca cei doi să dea frâu liber pasiunii.

       Cinele romantice şi plimbarile pe înserat în fermecatoarea Spanie şi mai înainte de toate, după cum însăşi actriţa povesteşte, discuţiile tihnite şi conexiunea ce se formase între ei prin tragicul copilăriei ce trăiseră şi unul şi celălalt i-a apropiat mai mult decât îşi imaginaseră că ar fi fost posibil. “Amândoi intuiam că sentimentul dintre noi începea să se transforme în iubire şi ne era teamă.” Scrie Sophia în memoriile ei.

       Ca urmare Grant i-a promis iubitei sale un divorţ rapid de Betsy Drake, iar aceasta a zburat numaidecât în Spania ca să-şi salveze căsnicia. Ce s-a întâmplat acolo nu am putea să spunem, dar la întoarcerea în N.Y. a bietei soţii înşelate vasul de croazieră pe care aceasta călătorea s-a scufundat împreună cu bijuteriile de peste 200.000 de dolari transportate probabil pentru a-şi impresiona infidelul soţ. Din fericire Betsy Drake nu a suferit răni, dar incidentul nu l-a făcut pe Grant să abandoneze platoul de filmare sau flirtul cu Loren ca să-şi consoleze consoarta. Ba mai mult chiar, în ultima zi de filmări, acesta a cerut-o de soţie pe frumoasă italiancă în timp ce presa vuia despre iubirea lor înflăcărată. Sophia i-a cerut timp de gândire, iar el, cu obişnuitul umor, a replicat: “De ce nu ne căsătorim întâi şi ne gândim mai târziu la asta?” Au rămas însă doar buni prieteni, dar Grant a continuat să-i trimită multă vreme după visul spaniol buchete de flori şi bileţele de amor tinerei şi frumoasei Sophia Loren.

semnatura1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Oameni de care e mai sănătos să stăm la distantă

Acum ceva vreme, după o zi în care se presupunea că trebuie să mă distrez, m-am întors acasă mai obosită ca după o zi de muncă și s-a întâmplat ca pe una din paginile pe care le[...]

Wine not?

Capitolul II/Poveste de Toamnă/Elizabeth Taylor/ Wine, Women, Woods/  Sau cum să arunci în același coș cu mere și frunze, o divă de Hollywood și-o melodie-bucurie, venită de la un prieten[...]

Girls of the Wild

Capitolul I/ Poveste de Vară/ Your vibe attracts your tribe/ De curând eu și draga mea super prietenă  ne-am propus să ne aruncăm în brațele metamorfozei la sosirea fiecărui anotimp. Să[...]