Noel (2004)

Noel prezintă o colecție de povești intersectate, avându-i în centru pe câțiva newyorkezi singuratici care se trezesc că au nevoie unul de altul, chiar în ajunul Crăciunului. Rose, o văduvă care petrece prea mult timp lângă patul de spital al mamei sale cu Alzheimer. Un tip misterios care, mai târziu, o împiedică să sară în East River. Nina, o tânără care, sătulă de crizele violente de gelozie ale iubitului ei polițist, Mike, decide să rupă logodna. Un chelner bătrân și ciudat, convins că Mike e reîncarnarea soției sale moarte, și un tânăr tulburat care încearcă să își fractureze mâna pentru a putea participa la petrecerea de Crăciun de la spitalul de urgențe.

Filmul, deși unul cu tematică de Crăciun, este departe de a fi o comedie romantică. Personajele învață și te învață de-a lungul timpului pe care îl petreci alături de ele cum stă treaba cu iubirea de sine și de ceilalți. Aș spune că Noel este despre cum să descătușăm tot ce avem bun în noi înșine și despre partea aia mai puțin holly jolly a sărbătorilor de iarnă.

Adam (2009)

Adam Raki este inginer la o companie producătoare de jucării, locuiește în New York și are sindromul Asperger. Atunci când inteligenta și frumoasa educatoare și scriitoare de cărți pentru copii, Beth Buchwald se mută în apartamentul de deasupra, Adam visează la o poveste de dragoste alături de ea, apelând la pasiunea lui pentru stiință în general și pentru astronomie în special pentru a o cuceri. Deși are inima frântă după o relație amoroasă eșuata și trebuie să facă față presiunilor venite din partea tatălui ei care nu vede cu ochi buni relația cu Adam, Beth îi demonstrează vecinului ei că merită din plin să fie iubit.

Am vizionat Adam recent și mi-ar fi fost imposibil să nu îl recomand. Adam transmite atâta căldură, mai cu seamă când, prin viscol, își caută drumul spre casa celei care l-a învățat că să fii diferit nu te face mai puțin bun, ci din contră te poate transforma în cea mai specială ființă pentru cineva anume, că nu poți să nu-l iubești. Nu mai spun de coloana sonoră a filmului: sensibilă, duioasă, calorifer pentru suflet.

Last Love (2013)

Un văduv pensionar, profesor de filozofie, întâlnește în drumul său o tânără pariziancă, profesoară de dansuri, și viața lui singuratică capătă din nou sens. El îi amintește ei de tatăl pierdut, ea lui de soția decedată în urmă cu trei ani, două luni și 11 zile. Last Love este o poveste de dragoste, dar e o altfel de dragoste decât cea cu care suntem noi tinerii obișnuiți, e o dragoste mult mai profundă și mult mai plină de semnificații care face să vibreze în tine o mulțime de emoții. E de asemenea și o poveste de viață, o poveste despre oameni, cu regrete și dorințe, o poveste de familie, o poveste despre cum își văd copiii părinții, o poveste despre prăpastia dintre generații.

Am văzut Last Love când apăruse recent și, mai mult decât desfășurarea acțiunii, reușesc astăzi să-mi amintesc emoția pe care am simțit-o când l-am privit. Dacă ar fi să aleg un cuvânt pentru Last love aș alege Duioșie.

imagine legatura facebook

Last Christmas (2019)

Kate bântuie fără sens prin Londra în pline pregătiri de sărbători. E un mănunchi de decizii neinspirate, își dorește să devină cântăreață, dar este respinsă la fiecare audiție, își detestă job-ul de Elf dintr-un magazin cu tematică de Crăciun și fuge de familie, căutând în fiecare noapte refugiu pe la prietenii deja obosiți de prezența și egoismul ei. Tom, un tânăr care pare prea bun ca să fie adevărat, intră în viața ei pe neașteptate și se transformă într-o voce a rațiunii care o face să-și schimbe viziunea despre viață.

Sună banal și știu că atunci când am văzut trailer-ul mi-am zis: ”mda, încă un film ușurel și simpatic cu tematică de Crăciun”. Și atunci de ce am plâns urmărindu-l? Pentru că vine cu un twist care m-a rupt în două. Îmi făcusem propriile scenarii și eram prea atașată de ele ca să văd ce mi se pregătea. Last Christmas a reușit cu adevărat să mă suprindă și mi-a încălzit inima cu un amestec reușit de bucurie și tristețe.

Vouă ce filme v-au încălzit inima de-a lungul anilor?

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Related post

Filmele lui 2021

Complet necunoscuți Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord să răspundă la[...]

4 Filme de văzut în perioada sărbătorilor de iarnă

The Holiday Calendar (2018) Abby, o fotografă talentată și plafonată la locul de muncă se reîntâlnește după mult timp cu bunul ei prieten fotograf de călătorii care se reîntoarce[...]

3 seriale de văzut pe Netflix în weekend

Sex/Life – Codependență Sex/Life i-a fost recomandat unei prietene de o prietenă și tot așa până mi-a fost recomandat și mie. Pentru unii telenovelist, pentru alții lipsit de[...]