Damage (1992)

Un respectabil parlamentar englez se îndrăgostește de logodnica fiului sau, iar relația lor se transformă într-o pasiune bolnavă care îi distruge lent pe amândoi și totodată le provoaca mult rău și celor apropiați. Simplu și concis, dar emoțiile cu care te bombardează filmul ăsta sunt beyond imagination.

Filmul este o combinație de psihologic și erotic. Scenele alea foarte controversate care i-au lezat pe unii pentru mine au fost mai mult weird decât indecente, dar asta nu m-a împiedicat să mă bucur de replici, decoruri și poveste, iar finalul, momentul ăla când personajul principal privește tabloul amantei și trage concluziile… speechless.

Original Sin (2001)

Luis își dorește să se căsătorească fără complicații. Convins că o americancă ar fi accesoriul perfect pentru a-și completa viața, el își caută o soție prin corespondență și astfel ajunge să o întâlnească pe Julia. Dar când Julia sosește în Cuba, totul se schimbă. Luis devine obsedat de ea și nu își dorește altceva decât să o posede. Ceva e însă ciudat. Julia nu pare a fi persoana care a pretins că este în scrisorile pe care cei doi și le-au trimis. Fotografia trimisă de ea este trucată, pe spatele ei există semne ciudate, iar poveștile pe care le-a spus înainte sunt simple invenții.

Am văzut Original Sin cu mulți ani în urmă și știu că m-a atras în mare parte prin decoruri, peisaje și prin erotismul care mustea atunci când Banderas și Jolie se apropiau unul de celălalt – o iubire toxică și obsedantă, cu artificii și scântei cum n-am văzut prea des pe sticlă. Dar dincolo de bogăția vizuală, de suspans și de chimie, povestea s-a lungit puțin cam mult și, fie vorba între noi, au fost momente în care m-a obosit.

Unfaithful (2002)

Edward și Connie sunt un cuplu fericit și sudat. Împreună cu fiul lor de opt ani, un câine și o menajeră, ei duc o viață de invidiat în suburbiile orașului New York. Dar micul lor rai începe să se destrame atunci când Connie dă din întâmplare peste un tânăr din Soho. Este o întâlnire  ciudată, plină de mister și spontaneitate, iar Connie realizează că rutina a obosit-o și că are nevoie de pasiune și risc, astfel că ajunge să trăiască o aventură care se transformă în cele din urmă în obsesie.

Chiar dacă nu e un film nou, am văzut Unfaithful recent și mi-a plăcut mult, în sensul că are un scenariu realist și extrem de actual. Diane Lane a jucat impecabil rolul femeii care, deși chinuită de conștiință, nu e capabilă să iasă dintr-o relație care o consumă și în același timp o face să se simtă vie. Scenariul nu are nimic deosebit și totuși te face să trăiești o mulțime de momente de tensiune, iar apartamentul amantului, sunt convinsă că orice bookaholic ar fi de acord, e cel mai erotic loc de pe pâmânt – am uitat să menționez că individul e dealer de cărți?

Closer (2004)

Closer este o privire sarcastică și totodată onestă asupră relațiilor moderne și este povestea a patru străini care ajung să se paseze unul altuia, după întâlniri întâmplătoare, atracții la prima vedere și trădări de dragul trădării.

Closer este un film fără inhibiţii în care oamenii se iubesc, se înşală, se mint, se despart, se împacă şi o iau de la capăt. Îți vine să râzi, dar realismul situaţiilor nu prea te lasă. Mi-a plăcut mult și-am mai vorbit înainte despre el. Nu e tocmai o noutate, dar în caz că nu l-ați văzut, aruncați un ochi, n-o să vă pară rău.

Blue Valentine (2010)

Blue Valentine este radiografia unei relaţii de cuplu. Cindy, o tipă cu ambiţii prea mari, îl întâlnește în drumul ei pe Dean, un bărbat fără ambiţii. Cei doi se îndrăgostesc şi se căsătoresc pe fugă, înainte să se afle că ea aşteaptă copilul altui bărbat. De la bun început, el, romanticul incurabil cu suflet veșnic tânăr, este pentru ea un colac de salvare.

Mi-a plăcut Blue Valentine pentru că nu ezită să pună sub ochii privitorului adevărul, oricât de dureros ar fi el. Mi-a plăcut totodată pentru că nu a căutat vinovați, s-a concentrat pe a spune o poveste, tristă și oarecum frustrantă. Scena cu chitara şi dansul mi-a creat un soi de nostalgie. Când eşti adolescent eşti probabil mai stupid ca oricând, dar şi mai fericit. Apoi lucrurile se complică și rămâi cu un gust amar.

Ați văzut filmele? Dacă da, care din ele e preferatul vostru? Dacă nu, care din ele vă face cu ochiul pentru weekend-ul ăsta?

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Filmele lui 2021

Complet necunoscuți Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord să răspundă la[...]

4 Filme de văzut în perioada sărbătorilor de iarnă

The Holiday Calendar (2018) Abby, o fotografă talentată și plafonată la locul de muncă se reîntâlnește după mult timp cu bunul ei prieten fotograf de călătorii care se reîntoarce[...]

3 seriale de văzut pe Netflix în weekend

Sex/Life – Codependență Sex/Life i-a fost recomandat unei prietene de o prietenă și tot așa până mi-a fost recomandat și mie. Pentru unii telenovelist, pentru alții lipsit de[...]