Under the Tuscan Sun (2003):

tuscan

Frances Mayers, o scriitoare de 35 de ani, trece printr-un blocaj artistic datorat eşecului suferit în căsnicie. Văzând în ce stare se află, prietena ei, Patti, îi propune acesteia o excursie în Toscana, sub soarele arzător al Italiei. Frances acceptă şi porneşte în călătoria vieţii ei. Ajunsă în Italia îşi cumpără o vilă dărăpănată, Vila Bramasole, şi hotărăşte să o restaureze. Curând apare şi un Romeo, un anume Marcelo, vânzător de antichităţi, iar Frances îi cade în braţe necondiţionat. Va înflori dragostea lor sub soarele Toscanei?

The Bucket List (2007):

bucketlist

Carter Chambers, mecanic auto, şi miliardarul Edward Cole ajung în acelaşi salon de spital. Aparent foarte diferiţi unul de celălalt ei descoperă că au totuşi două puncte comune: nevoia neîmplinită de a se împăca cu ei înşişi şi cu deciziile pe care le-au luat în viaţă şi aspiraţia de a-şi petrece timpul rămas făcând tot ce şi-au dorit cândva. Ca urmare, ignorând sfaturile medicilor, cei doi pleacă din spital şi pornesc la drum cu lista lor de dorinţe în cea mai mare aventură trăită vreodată.

Vicky Cristina Barcelona (2008):
15barcelona-600

Vicky şi Cristina sunt prietene bune în ciuda părerilor complet diferite despre dragoste. Vicky, sensibilă şi serioasă, este logodită cu un tânăr respectabil, în timp ce Cristina, dezinhibată atât sexual cât şi emoţional, este mereu în căutarea aventurii. Călătorind în Barcelona, într-o seară, pe când se aflau la o expoziţie de artă, Cristina pune ochii pe Juan Antonio, un pictor provocator şi interesant, trecut printr-o relaţie explozivă şi printr-un divorţ tumultos cu Maria Elena, o femeie dezechilibrată emoţional. Asta nu îl împiedică însă pe Juan Antonio să le propună celor două prietene să evadeze împreună cu el în oraşul provincial Oviedo pentru a face dragoste şi a explora minunile culturale. Vor acceptă ele invitaţia?

Letters to Juliet (2010):

letterstojulietpic

Aflată în Verona, oraşul legendarilor Romeo şi Julieta, Sophie, o tânără scriitoare americană, este de-a dreptul fascinată de mitul scrisorilor către Julieta. Decide aşadar să ajute miile de îndrăgostiţi care vin an de an să ceară sfaturi pentru a-şi rezolva problemele sentimentale. După ce face primul pas, alăturându-se unui grup de voluntari, Sophie găseşte o scrisoare rătăcită, veche de 50 de ani. Emoţionată de mesaj, tânăra pregăteşte un răspuns pe măsură fără să ştie că scrisoarea ei va atrage o reacţie imediată din partea destinatarei, Claire, care va porni într-o aventură spectaculoasă prin Italia, în căutarea iubirii pierdute. Scrisori către Julieta este o poveste amuzantă despre dragoste, prietenie şi destin.

To Rome with love (2012):To-Rome-With-Love-3

O comedie plină de culoare, plasată în unul din cele mai fermecătoare oraşe ale lumii, o serie de poveşti, despre un arhitect de renume care îşi retrăieşte tinereţea, un localnic de clasă mijlocie care devine peste noapte o mare celebritate a oraşului, un cuplu tânăr care se trezeşte atras în întâlniri romantice separate şi un director de operă american care încearcă să aducă pe scenă un antreprenor de pompe funebre ce nu a mai cântat până atunci decât în duş.

Eat, Pray, Love (2010):

eat_pray_love06

Aflată la răscruce de drumuri, după divorţ, Liz Gilbert îşi ia un an de pauză de la muncă şi se decide să evadeze din cotidian riscând totul pentru a-şi schimba viaţa. Porneşte aşadar într-o călătorie peste mări şi oceane în care învaţă să se bucure de lucrurile simple şi ajunge să afle pacea şi echilibrul iubirii în braţele unui nou bărbat, în insula Bali. Eat, Pray, Love este inspirat după cartea cu acelaşi nume, o poveste adevărată a autoarei Elizabeth Gilbert, interpretată în film de actriţa Julia Roberts.

Midnight in Paris (2011):

midnight2

Este povestea a doi tineri logodnici aflaţi într-o călătorie în fascinantul Paris chiar în prag de nunta. Ea, fiica răsfăţată şi frivolă a unui cuplu de snobi, şi el, scenaristul de succes şi omul învechit,  îndrăgostit iremediabil de Paris şi de vremurile apuse şi hotărât să devină scriitor. Cei doi vor trăi o experienţă ce le va schimba viaţa complet. Miezul nopţii în Paris este un film memorabil care te va purta pe aripile timpului, din prezent şi până în captivanţii ani ’20, alături de Zelda şi Fitzgerald, de Hemingway, Picasso şi o serie de artişti boemi şi excentrici, ca la final să te facă să înţelegi că nimic nu se compară cu azi şi acum, atâta timp cât ţi-ai găsit sufletul pereche.

XOXO

semnatura1

Sursă foto: Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Related post

Filmele lui 2021

Complet necunoscuți Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord să răspundă la[...]

4 Filme de văzut în perioada sărbătorilor de iarnă

The Holiday Calendar (2018) Abby, o fotografă talentată și plafonată la locul de muncă se reîntâlnește după mult timp cu bunul ei prieten fotograf de călătorii care se reîntoarce[...]

3 seriale de văzut pe Netflix în weekend

Sex/Life – Codependență Sex/Life i-a fost recomandat unei prietene de o prietenă și tot așa până mi-a fost recomandat și mie. Pentru unii telenovelist, pentru alții lipsit de[...]