Hei-Hei, te poftesc la filme și muzici! Toarnă niște ciocolată caldă-n cană și vino cu mine. Am scos din pălărie, special pentru tine, cele mai frumoase împletiri de note și imagini.

Before Sunrise:

before-sunrise

Julie Delpy –  Je t’aime tant

Celine şi Jesse coincid în tren pe ruta Budapesta – Viena. Ea se întoarce la Paris după o vizita la bunica din Budapesta, iar el plănuieşte să petreacă o zi hoinărind pe străzile Vienei înainte ca avionul lui să decoleze spre America. Povestea lor e scurtă şi de o simplitate încântătoare. Celine decide să coboare cu Jesse şi să guste împreună cu el aventura vieneză.  Chiar dacă acţiunea este una minimalistă filmul a fost ca o promenadă de vară însufleţită de conversaţiile celor doi protagonişti pe cât de profunde pe atât de naive. Scena mea preferată rămâne probabil cea cu poetul om al străzii, urmată de cea cu jocul de-a telefonul, iar coloana sonoră mă mai bântuie încă şi astăzi.

#Străin #Tren #Viena #Îndrăgostiţi #Carusel #Sărut

Sweet November:

sweet-november2

Enya – Only time

Sara trăieşte fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima. Când Nelson, un workaholic egocentric, apare în drumul ei, aceasta se hotărăşte să îi redea bucuria de a trăi şi îi propune să vină să locuiască pentru o lună alături de ea într-un apartament scos din afara timpului. Fără ceasuri, fără televizor, fără constrângeri şi fără planificări, cei doi trăiesc un noiembrie dulce.

#Toamnă #Noiembrie #Câini #Plajă #Iubire #Poftădeviaţă #Babaoarba #Boloanedesăpun

Blue Valentine:

blue-valentine1

Penny and the Quarters – You and Me

Radiografia unei relaţii de cuplu ca multe altele. O tipă cu ambiţii prea mari şi un bărbat fără ambiţii deloc. Se întâlnesc, se îndrăgostesc şi se căsătoresc pe fugă înainte să se descopere că ea aşteaptă copilul altui bărbat. De la bun început el este pentru ea un colac de salvare. Îl iubeşte? L-a iubit vreodată? Cel mai probabil nu, dar el, care este un romantic incurabil, iubeşte pentru amândoi. De-a lungul anilor ea îşi pierde zâmbetul în timp ce el rămâne acelaşi suflet de copil. Un film realist, mai mult dramatic decât romantic, care te face să îţi pui întrebări şi să descoperi că dreptatea şi adevărul se găsesc întotdeauna undeva pe la mijloc. Scena cu chitara şi dansul mi-a creat un soi de nostalgie. Când eşti adolescent eşti probabil mai stupid ca oricând, dar şi mai fericit. Apoi lucrurile se complică. Pam-Pam!

#Hotellove #Youandme #Cuplu #Sindromulluipeterpan #Chitara #Dans #Viataindoi

Stealing Beauty:

stealing-beauty

Nina Simone – My baby just cares for me

Prezintă aventura toscană a adolescentei Lucy Harmon. Peisaje, culoare, anturaj excentric, fluturi în stomac, enigme, artişti şi muzică bună şi în mijlocul a toate tânăra virgină plină de îndoieli şi dorinţe. Balul este o adevărată paradă a nebunilor în toiul unei nopţi intense de vară, iar filmul pare un tablou viu în care intri fără să vrei pierzându-te printre actori şi câmpuri de flori.

#Italia # Vară #Vacanţă #Flori #Artişti

La Belle Personne:

la-belle-personne

Grégoire Leprince-Ringuet – Comme la pluie 

Junie are 16 ani şi vine să locuiască în Paris cu familia verişorului ei. Deşi se îndrăgosteşte de Nemours, profesorul ei de italiană, iar acesta îi împărtăşeşte sentimentele, decide să înceapă o relaţie cu Otto, băiatul bun şi la locul lui care îi oferă siguranţa de care are nevoie. Cu alte cuvinte din teama de abandon Junie alege să îşi alimenteze frica şi îşi sabotează propriile sentimente.

“Ştiu că am putea fi împreună. Dar pentru cât timp? Cât durează iubirea oamenilor comuni? Iubirea eternă nu există nici măcar în cărţi. Iubirea nu e veşnică. Nu se va întâmpla nicio minune. Nu suntem diferiţi de ceilalţi.” 

#Teamă #Primaiubire #Profesor #Elevă #Adolescenţă

The virgin suicides:

virgin-suicides

Air – Playgroundlove

Anii ’70, un orăşel american şi 5 surori, fecioarele blonde închise în turnul de fildeş de doi părinţi cu idei ciudate. Când cea mai mică dintre surori se sinucide întregul cartier este sedus de drama surorilor. Interesul băieţilor se transformă în obsesie, iar mania părinţilor de a-şi proteja fiicele rămase în viaţă depăşeşte imaginaţia. Filmul este apăsător şi transmite spectatorului starea de sufocare prin care trec surorile Lisbon. Totuşi scena în care băieţii încearcă să comunice cu surorile este de o naivitate încântătoare. Telefoanele secrete şi muzica din spatele receptorului sunt o binevenită gură de aer proaspăt sau mai degrabă acel calm de dinaintea furtunii devasatoare.

#Suicid #Părinţişicopii #Adolescenţă #Vulnerabilitate #Emoţii #Izolare #Fecioare

Girl, Interrupted:

girl

Petula Clark – Downtown

Susan Kaysen, o tânără de 18 ani este internată la psihiatrie unde leagă o strânsă prietenie cu rezidentele spitalului şi învaţă să se descopere şi să se accepte aşa cum este. Interesant mi s-a părut că Susan şi-a găsit pentru prima dată locul într-un spital de nebuni şi că pe fondul dramei din jurul ei a reuşit să se elibereze. „Am fost vreodată nebună? Poate sau poate că nebună e viaţa.”

#Claymoore #Bordelinegirl #Adolescenţă #Tentativădesuicid #Consiliere #Prietenie

Begin Again:

begin-again1

Keira Knightley – Lost stars

Un film cu atitudine de poezie cântată. O fată cu o chitară şi un producător în prag de ratare: două suflete rănite care atunci când se ciocnesc devin o forţă creatoare. Ah, şi pe undeva apare şi Adam Levine cu barbă şi fără barbă, pierdut, îndrăgostit şi oarecum porc. Scenă predilectă e cea cu Keira şi Ruffalo umblând noaptea pe străzi cu fire în urechi şi muzică în vene.

#Keiracântă #Chitară #Muzicăbunăbună #Punctşidelacapăt #Prietenie #NewYork

An Education:

an-education2

Juliette Greco – Sous le ciel de Paris

„O să citesc ce vreau. O să ascult ce vreau şi o să privesc tablouri. O să văd filme franceze şi o să vorbesc cu oameni care ştiu o grămadă de lucruri despre o grămadă de lucruri. O să merg la Paris, o să fumez şi o să port negru.”

Suntem în anii ’60 şi Jenny, o elevă precoce, îşi doreşte să iasă cât mai repede de sub controlul părinţilor ca să îşi trăiască visurile. Îl întâlneşte într-o zi ploioasă pe David, un bărbat cu experienţă, care pare să îi poată oferi exact ce îşi doreşte: cluburi de jazz, licitaţii de tablouri şi Parisul. David se dovedeşte însă, mai mult decât o cheie spre libertate, o lecţie de viaţă pentru tânăra cu gânduri temerare.

#Jazz #Paris #Primaiubire #Maturizare

The dreamers:

the-dreamers5

Michael Pitt & The twins of evil – Hey Joe

Paris, sfârşitul anilor ’60, un apartament confortabil, doi fraţi siamezi, un prieten american, conversaţii profunde, revoltă în plină stradă, filme de cinematecă, Eva Green în papucii lui Venus din Milo, şi o bijuterie de coloană sonoră, Visătorii lui Bertolucci se numără printre filmele care m-au marcat.

#Bohemiantent #Dezvirginare #Paris #Revoluţie #Booksnotguns #Culturenotviolence

Closer:

closer

Damien Rice – The blower’s daughter

Un film fără inhibiţii plasat în Londra contemporană unde două cupluri se joacă de-a schimbul de parteneri. Se iubesc, se înşală, se mint, se despart, se împacă şi o iau de la cap. Ai vrea să râzi, dar realismul situaţiilor te împiedică. Sau eventual râzi, dar nu e râsul tău. Singurul adevăr e că lumea e bolnavă de egoism, iar relaţiile moderne sunt tot mai bizare.

#Fotografii #Adulter #Scriitor #Dragostelaprimavedere #Sex #Minciuni

Sursă foto: Pinterest

XOXO

semnatura1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Filmele lui 2021

Complet necunoscuți Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord să răspundă la[...]

4 Filme de văzut în perioada sărbătorilor de iarnă

The Holiday Calendar (2018) Abby, o fotografă talentată și plafonată la locul de muncă se reîntâlnește după mult timp cu bunul ei prieten fotograf de călătorii care se reîntoarce[...]

3 seriale de văzut pe Netflix în weekend

Sex/Life – Codependență Sex/Life i-a fost recomandat unei prietene de o prietenă și tot așa până mi-a fost recomandat și mie. Pentru unii telenovelist, pentru alții lipsit de[...]