The Stealing Beauty (1996)

The Stealing Beauty urmăreşte povestea lui Lucy Harmon ( Liv Tyler) o tânără de 19 ani care călătoreşte în Italia la prietenii mamei sale după ce aceasta se sinucide. Încurajată de anturajul excentric şi libertin – dealerul de arta Guillaume, avocatul Richard Reed, dramaturgul englez Alex Parrish – în care intră pe neaşteptate, Lucy porneşte să îşi exploreze sexualitatea, visând la momentul în care îşi va pierde virginitatea. Filmul înfăţişează tabloul idilic al Toscanei, cu Stevie Wonder, Nina Simone, Mozart, Billie Holiday, Hooverphonic, Chet Baker pe fundal.

Talented Mr. Ripley (1999)

Suntem în anii ’50. Tom Ripley este un băiat sărac ce împrumută o jachetă cu emblema universității Princeton, pentru a cânta la o petrecere selecta. El pretinde că îl cunoaște pe unul dintre studenții bogați de la Princeton, un anume Dicki Greenleaf, un rebel care trăiește în Italia și refuză să se întoarcă acasă. Tatăl lui este dispus să îi ofere lui Tom 1000 de dolari pentru a-i aduce fiul acasă, iar Tom este mai mult decât dispus să o facă. În Italia, el se împrietenește cu Dickie și cu logodnica acestuia, devenind parte a grupului lor de distracție. Dar totul se complică atunci când Dicki se plictisește, iar Tom se vede nevoit să se întoarcă la viața sa de dinainte. Filmul, o combinație îndrăzneață de fresh și dark, este o adaptare după romanul omonim scris de Patricia Highsmith și te plimbă printr-o mulțime de locuri tăietoare de respirație – Napoli, Palermo, Roma, Veneția, Ischia (așa zisul sătuc care în film și în carte trece drept Mongibello)

Under the Tuscan Sun (2003)

Frances Mayers, o scriitoare de 35 de ani, trece printr-un blocaj artistic datorat eşecului suferit în căsnicie. Văzând în ce stare se află, prietena ei, Patti, îi propune acesteia o excursie în Toscana, sub soarele arzător al Italiei. Frances acceptă şi porneşte în călătoria vieţii ei. Ajunsă în Italia îşi cumpără o vilă dărăpănată, Vila Bramasole, şi hotărăşte să o restaureze. Curând apare şi un Romeo, un anume Marcelo, vânzător de antichităţi, iar Frances îi cade în braţe necondiţionat. Filmul e o comedie romantică simpatică și încărcată de emoții, iar coloana sonoră suavă ca o mângâiere. Că am adorat peisajele și interioarele e de prisos să vă mai spun.

A Good Woman (2004)

Anii ’30, Coasta Amalfitană, un scenariu bazat pe piesa de teatru Lady Windermere’s Fan scrisă de Oscar Wilde și o serie de cadre spectaculoase – apusuri ca la Positano, vile cochete, interioare pictate și il dolce far niente. Rămasă fără nici un ban după o relație nereușită, seducătoarea Mrs. Erlynne (Helen Hunt), văzută de mulți drept o femeie cu reputație îndoielnică, părăsește New York-ul și ajunge pe coasta Amalfi, unde speră să-și găsească un nou „protector” printre aristocrații veniți în vacanță. Mi-a plăcut A Good Woman pentru că m-a purtat în alte vremuri, nu doar pe alte meleaguri. A fost o dublă călătorie, presărată cu replici care mi-au stârnit zâmbete, cu renunțări care mi-au stârnit emoții, cu mult vintage care mi-a luat ochii.

Letters to Juliet (2010)

Aflată în Verona, oraşul legendarilor Romeo şi Julieta, Sophie, o tânără scriitoare americană, este de-a dreptul fascinată de mitul scrisorilor către Julieta. Decide, aşadar, să ajute miile de îndrăgostiţi care vin an de an să ceară sfaturi pentru a-şi rezolva problemele sentimentale. După ce face primul pas, alăturându-se unui grup de voluntari, Sophie găseşte o scrisoare rătăcită, veche de 50 de ani. Emoţionată de mesaj, tânăra pregăteşte un răspuns pe măsură fără să ştie că scrisoarea ei va atrage o reacţie imediată din partea destinatarei, Claire, care va porni într-o aventură spectaculoasă prin Italia, în căutarea iubirii pierdute. Letters to Juliet e genul de film ușurel, plin de clișee, dar cumva și plin de suflet, plus că te plimbă mult și bine, așa că-mi amintesc de el cu plăcere.

To Rome with Love (2012)

O comedie plină de culoare, plasată în unul din cele mai fermecătoare oraşe ale lumii, o serie de poveşti, despre un arhitect de renume care îşi retrăieşte tinereţea, un localnic de clasă mijlocie care devine peste noapte o mare celebritate a oraşului, un cuplu tânăr care se trezeşte atras în întâlniri romantice separate şi un director de operă american care încearcă să aducă pe scenă un talentat antreprenor de pompe funebre care nu a mai cântat până atunci decât în duş. Am văzut To Rome with Love la cinema, cu my bestie, în sala goală, cum ne place nouă și când îmi amintesc după amiaza aia parcă aș repeta experiența. A fost delicios.

In search of Fellini (2017)

Filmul urmărește povestea lui Lucy, o tânără care descoperă filmele încântătoare și bizare ale lui Federico Fellini și pleacă într-o călătorie spectaculoasă în Italia, în căutarea acestuia. Lucy are 20 de ani și a trait toată viața în căsuța păpușilor, într-un glob de cristal care se sparge pe neașteptate când mama ei este diagnosticată cu cancer. Când realitatea o lovește, Lucy descoperă speranța în filmele lui Federico Fellini, și pornește într-o călătorie ciudată, în căutarea disperată de răspunsuri. Aventurile ei prin Italia sunt presărate cu suișuri și coborâșuri, iar Lucy traversează cărări cu oameni buni și răi, având astfel prima ei experiență reală de viață. În timp ce Lucy descoperă viața, mama ei pierde lupta cu cancerul. Pe parcurs, Lucy traversează un drum anevoios către maturizare și creștere personală, descoperind mult mai mult decât se aștepta vreodată. In search of Fellini a fost pentru mine ca o cutie doldora de povești, mi-a dat senzația de Alice în Țara Minunilor, o Alice care se hrănește cu gelato și filme italiene. Și apoi la bella Italia – Verona, Veneția, Roma – cum să nu te tenteze să te plimbi pe străzile pavate cu romanțe?

Made in Italy (2020)

Made in Italy este o comedie plină de emoție, plasată în romantica Toscana. Am vizionat filmul recent și pentru că mi-a dat un chef nebun de rămas în Italia, am ajuns să scriu articolul de față. Made in Italy spune povestea unei relații tată-fiu. Tatăl, Robert (Liam Neeson), un artist londonez retras după șocul pierderii soției și fiul, Jack (Micheál Richardson), un ambițios manager la o galeria de artă. Când Ruth, soția acestuia, cu care se află în plin divorț, pune la vânzare galeria, o afacere care se dovedește a fi a părinților ei, Jack își vede viața frustrată brusc. Hotărăște astfel să vândă la rândul lui casa din Toscana a mamei sale pentru a cumpăra galeria de artă și își atrage tatăl într-o călătorie în lumea amintirilor care va schimba complet dinamica relației lor. Jocul lui Liam Neeson, decorurile, peisajele, rețetele culinare, umorul și discuțiile cu suflet sunt doar câteva motive pentru care Made in Italy e musai de vizionat.

Sursă foto: Google

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related post

Filmele lui 2021

Complet necunoscuți Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord să răspundă la[...]

4 Filme de văzut în perioada sărbătorilor de iarnă

The Holiday Calendar (2018) Abby, o fotografă talentată și plafonată la locul de muncă se reîntâlnește după mult timp cu bunul ei prieten fotograf de călătorii care se reîntoarce[...]

3 seriale de văzut pe Netflix în weekend

Sex/Life – Codependență Sex/Life i-a fost recomandat unei prietene de o prietenă și tot așa până mi-a fost recomandat și mie. Pentru unii telenovelist, pentru alții lipsit de[...]