Mai înainte de toate vreau să precizez că toate chestiile pe care le recomand aici sunt sunt chestii pe care eu le practic, chestii care au venit cu rezultate pozitive și beneficii. Puteți apela, așadar, la ele fără teamă, dar asta numai dacă aveți cu adevărat încredere în astfel de metode, căci fără suflet larg deschis lucrurile nu se întâmplă niciodată.

Respirația pentru relaxare (Tehnica 4-7-8)

Când ne simțim anxioși ori ne confruntăm cu un atac de panică sau vreun motiv de îngrijorare, vreo frică extremă sau cu perioade de insomnie, tehnica asta face minuni. Cum se realizează? Simplu. Așezăm vârful limbii în spatele dinților de sus și tragem aer pe gură. Inspirăm timp de 4 secunde, reținem aerul pentru 7 și apoi îl dăm afară în alte 8 secunde. Ispirație. Menținere. Expirație. 4-7-8. Repetăm schema de patru ori, o dată sau de două ori pe zi și nu ne mai rămâne altceva decât să ne bucurăm de efecte.

Meditația în mișcare

Chestia asta mi se pare mie și aperitiv, și fel principal, și desert. Adică vine cu o bucată sănătoasă de zen, cu o alta de conștientizare de sine și desigur cu multă, foarte multă energie. Meditația în mișcare prin dans, de exemplu, dans cu muzică, fără muzică sau pe muzica naturii. Te încumeți să încerci așa ceva? Dacă da, atunci pune o melodie pe care n-ai mai ascultat-o niciodată și începe să te miști. Fă-o fără să te gândești la pașii pe care trebuie să-i faci, fă-o fără să îți propui să fii pe ritm, lasă-te complet liber. Ideea este să devii conștient de ceea ce face corpul fără să-ți folosești mintea, fără să vorbești, fără să judeci dacă pașii tăi sunt efectuați în mod corect. Trebuie să fii prezent în dansul tău, să devii dansul tău, să devii fiecare mișcare.

Treaba asta mi se pare absolut fascinantă, ideea de non-minte e absolut fascinantă. Vă mărturisesc că tocmai ideea asta m-a atras la început. În urmă cu mai bine de un an, când mi-am făcut curaj să meditez prima dată, cel mai greu mi-a fost să ating starea asta de non-minte, care este de fapt chiar esența meditației. Corpul meu a fost întotdeauna mult mai receptiv decât mintea când a venit vorba să atingă pacea, motiv pentru care am avut ceva de furcă la început, dar vă asigur că a meritat. Așa că nu stați pe gânduri, n-aveți nimic de pierdut, aveți în schimb multe de câștigat!

Scrisori Scrisori și iar Scrisori

Scrie tuturor persoanelor cu care simți că n-ai reușit să închei legăturile. Mă refer la acele persoane de a căror amintire ori prezență vrei să te eliberezi. Scrie de asemenea și oamenilor dragi, celor pe care îi iubești, dar care într-un fel sau altul te-au rănit. Scrie-le tuturor, pune pe foaie tot ce n-ai putut să le spui prin viu grai, pune pe foaie toată durerea și toată frustrarea pe care ai simțit-o în legătură cu ei, scrie cu toată sinceritatea, dă afară tot ce te strânge în suflet. Scrie fără temeri și fără rețineri, fără să încerci să fii diplomat ori împăciuitor. Apoi citește cu voce tare scrisoarea și dă-i foc. Arde-o împreună cu tot ce e negativ și eliberează-te de poveri. Printr-un astfel de gest nu vei răni pe nimeni, dar îți vei face ție însuți un mare bine.

Mâțoterapia

Mda, vorbesc despre terapia cu pisici. Pisicile sunt un fel de dispozitive energo-informaționale. Cred că toți am observat că au tendința să se așeze pe calculatoare, televizoare, mașini de spalat, etc. Fac treaba asta pentru că sunt consumatoare de energie și se spune că pentru a trăi, blănoasele astea chiar au nevoie de o oarecare doză de energie negativă. Așa că să ne luăm pisica la mângâiat, să o lăsăm să ni se cuibărească în brațe și să se hrănească din belșug cu negativismul nostru. E o relație win-win. Ce poate fi mai happy de atât?

EFT (Tehnica de eliberare emoțională)

Despre EFT vă spun cu toată sinceritatea că face parte din categoria micilor mele descoperiri de anul ăsta. Tehnica este un fel de acupuctură, o acupuctură emoțională, fără ace. Se realizează simplu, folosindu-ne numai de degete. Nimic dureros. Nimic complicat.

În urmă cu câteva mii de ani, chinezii au descoperit că trupul nostru este străbătut de canale energetice și au dezvoltat tehnica acupuncturii pentru a restabili fluxul energiei prin corp.  Nu este un secret pentru nimeni că emoțiile negative pot provoca o întrerupere în sistemul nostru energetic. Când blocajele se instalează în corpul nostru aduc după ele traume la nivel emoțional sau boli fizice. Plecând de la metoda tradițională, Gary Craig a creat propria sa metodă, numită EFT. Cu ajutorul acestei tehnici reușim să eliberăm toate acele evenimente traumatice din trecut pe care la momentul respectiv nu am fost capabili să le depășim și totodată permitem energiei noastre să curgă liberă prin tot corpul.

Există 10 puncte prin lovirea cărora putem acționa aceste meridianele energetice: între ochi, coada ochiului, sub ochi, sub nas, bărbie, claviculă, sub braț, sub piept, încheietura mâinii și vârful capului. Pentru rezultate mai bune puteți combina taparea acestor puncte cu afirmații pozitive, personalizate în funcție de nevoile voastre. Dacă vreți să aprofundați subiectul puteți să-mi scrieți sau puteți căuta informații pe google și pe youtube, găsiți din belșug.

Cam atât am avut să vă spun. Mă duc să aprind niște uleiuri de lavandă și mă așez să-mi fac exercițiul EFT. Momentan lucrez pe chakra inimii ^^

XOXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Related post

8 idei de activităti pentru acasă

Citește mult și bine Citește toate cărțile pe care le-ai achiziționat în ultima vreme și pe care timpul nu ți-a permis să le deschizi. Eu am un teac generos care mă așteaptă pe[...]

Cadouri pe care iubitorii de cărti le vor adora

Se știe că luna decembrie este luna cadourilor și se mai știe și că cititorii adoră orice are legătură cu pasiunea lor, așa că m-am gândit să vin cu câteva idei de cadouri pentru[...]

5 Motive să te bucuri de vremea rece

Băuturile calde Vremea rece vine cu o ofertă variată, așa că, fie că ești genul ceai de portocală, fie că alegi ciocolata caldă ori vinul fiert, nu te poți plânge că iarna nu[...]